Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом демонтажу історичного будинку у Києві

В Шевченківському районі Києва по вулиці Симона Петлюри забудовник незаконно демонтував будинок Уткіна. За цим фактом порушено кримінальну справу.

Про це повідомили у Київській міській прокуратурі.

Як зазначається, до прокуратури звернулася одна з громадських організацій і повідомила про факт самовільного проведення будівельних робіт.

Цей будинок розташований біля залізничного вокзалу, ним свого часу володів купець Іван Уткін, який займався продажем олійних фарб. Будинок мав двовісну композицію фасаду, фасад мав цегляний декор, ніші, карнизи.

Як видно з фото прокуратури, забудовник уже зніс дах і частину другого поверху.

Справу правоохоронці відкрили 10 квітня за ст. 356 (самоправство) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає штраф до 850 гривень, виправні роботи до 2 років або арешт на строк до трьох місяців.

У межах цього провадження поліцейські вже оглянули місце події, допитали очевидців як свідків і висунули забудовнику вимогу надати дозвільні документи стосовно виконання будівельних робіт.

Оцінку законності дій забудовника прокуратура обіцяє надати після отримання відповідей від контролювальних інстанцій.

Досудове розслідування триває.

Як заявили активісти ГО "Мапа реновації" у Facebook, будинок зносять, аби на його місці побудувати Апарт-комплекс Times.

В Українській правді уточнили, що станом на 14:00 неділі, 11 квітня, демонтажні роботи на місці тривають.