Прокуратура провела обшуки у приміщеннях КМДА

Київська міська прокуратура  та Головне управління Державної фіскальної служби провели обшуки в приміщеннях Київської міської державної адміністрації (КМДА), а також в офісі приватного підприємства та за місцем проживання його директора, в межах справ про фінансові махінації та ухилення від сплати податків.

Про це повідомила пресслужба прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що директор приватного підприємства в 2013 році, придбавши об’єкти нерухомості, розташовані на комунальній землі, умисно не уклав договір оренди земельної ділянки, а користувався нею безоплатно.

"Згідно з висновком експертизи, указаними діями територіальній громаді Києва завдано шкоду в розмірі майже 19,5 млн гривень", - зазначили в прокуратурі.

Наразі складено повідомлення про підозру директору приватного підприємства за ч. 2 ст. 364-1 КК України. Максимальна санкція цієї статті передбачає до 6 років ув'язнення.

Вживаються заходи для його вручення.

Крім того, в межах кримінального провадження тривають обшуки в приміщенні КМДА, службові особи якої можуть бути причетні до вказаних правопорушень.