Собівартість проїзду у громадському транспорті Києва 15 гривень - Кличко

Собівартість проїзду у громадському транспорті Києва становить 15 гривень. Напередодні перевізники столиці заявили, що вона не може бути менше 21 гривні.

Про це міський голова Києва Віталій Кличко повідомив в етері «Україна 24».

«У Києві серйозні виклики стосовно транспорту, тому що він у нас дотаційний. Щоб він виходив в нуль... Ми з бюджету Києва сплачуємо ще більше ніж 2 млрд грн щороку. Одночасно ми закуповуємо транспорт і збільшуємо зарплату. Можу сказати страшну цифру – собівартість проїзду в транспорті 15 грн», — сказав він.

Мер зазначив, що в місті складна ситуація з перевезеннями пасажирів, які мають право на пільговий проїзд. Для цього місто потребує компенсації від уряду, але нині її не отримує.

«Така складна ситуація не лише в Києві — компенсації немає, нас залишили сам на сам, і ми повинні ці проблеми розв'язувати. Ми звертаємося до уряду по компенсацію. Без цього ми виживаємо складно. Від нас люди вимагають змін, ми робимо все для цього. Я на конфлікти не йду, але, на жаль, так складається ситуація, що ми повинні вже вимагати те, що нам потрібно компенсувати», — сказав він.

Нагадаємо, напередодні КП «Київський метрополітен» і КП «Київпастранс» попросили владу столиці або підвищити ціну за проїзд до 21 грн, або виділити додаткові гроші із бюджету міста для підтримки підприємств під час пандемії.