Суд дозволив продовжити будівництво метро на Виноградар до кінця 2022 року

Господарський суд дозволив «Київметробуду» продовжити будівництво метро на Виноградар у Києві до кінця 2022 року. Київська влада з таким рішенням не погодилася і подала апеляцію.

Про це міський голова Києва Віталій Кличко та пресслужба Київської міської державної адміністрації повідомили «Радіо Свобода».

«Я вимагаю, щоб ці станції були введені в експлуатацію. Можу сказати, що тунель в одному напрямку 1200 метрів вже пройшов. В іншому напрямку триває будівництво. Ми профінансували 4 мільярди гривень, тобто всі зобов’язання, які місто взяло на себе перед підрядниками ми виконуємо», — сказав Кличко.

У пресслужбі КМДА розповіли, що загалом на будівництво вони мають перерахувати 6 мільярдів гривень. Кажуть, що коли підрядник виконає необхідний обсяг робіт, вони перекажуть решту суми.

Натомість генеральний підрядник будівництва «Київметробуд» стверджує, що роботи було вести складно, адже хворіли працівники, були локдауни. 

Нагадаємо, у липні 2018 року КМДА затвердила проєкт будівництва ділянки метро зі станції «Сирець» до житлового масиву «Виноградар». Дату відкриття метро на Виноградар переносили вже кілька разів. 

На початку вересня «Київметробуд» попросив перенести термін закінчення першої черги будівництва на 2023 рік. До того ж підрядник заявив що завершити будівництво зможе лише «за умови доведення відповідних цільових бюджетних призначень».