Суд наклав арешт на будівлю «Квіти України»

Шевченківський райсуд Києва наклав арешт на будівлю «Квіти України» у Києві. Наразі забудовнику тимчасово заборонили проводити будівельні та демонтажні роботи на об'єкті на період досудового слідства.

13 липня правоохоронці прийшли вручити відповідний припис забудовнику. 

Водночас міністр культури Олександр Ткаченко зазначив у Facebook, що інспектор Мінкульту 13 липня також вирушив до будівлі, щоб вручити забудовнику припис про заборону будь-яких будівельних робіт, але віддати документ особисто в руки не вдалося.

Ткаченко переконує, що попри це припис почав працювати й подальший демонтаж є незаконним, оскільки дозвіл МКІП на будівельні роботи у забудовника відсутній.

«Про що йдеться у приписі? Про те, що проведення будівельних робіт у межах історичного ареалу без відповідних дозволів центрального органу виконавчої влади у сфері охорони культурної спадщини - неможливе», - йдеться у повідомленні.

Допоки триватиме розгляд усіх спірних питань - патрульні поліцейські чергуватимуть біля «Квітів України». 

Нагадаємо, 12 липня у Києві забудовник розпочав демонтаж будівлі «Квіти України» на вулиці Січових Стрільців, 49. На її місці планують побудувати торгово-офісний центр.