У госпіталі Києва вимагали з ветеранів війни від 1,5 тисячі доларів за присвоєння інвалідності

​​У військовому госпіталі Києва викрито корупційну схему вимагання коштів з ветеранів війни на Донбасі за присвоєння інвалідності.

Про це повідомила Київська міська прокуратура.

Згідно з матеріалами слідства, службові особи медичної установи організували злочинну схему протиправного збагачення шляхом отримання неправомірної вигоди від колишніх військовослужбовців, учасників АТО та ООС за проходження військово-лікарської комісії та призначення групи інвалідності для подальшого проходження медико-соціальної експертної комісії.

Вартість таких «послуг» становила від 1500 доларів в залежності від ступенів розладів.

Одразу після одержання чергової частини неправомірної вигоди посередника затримали 7 жовтня. Наразі цій особі повідомлено про підозру.

Також, у межах кримінального провадження проведено обшуки за місцями роботи та проживання інших фігурантів, у ході яких виявлено грошові кошти, ймовірно отримані злочинним шляхом.

Кримінальне провадження відкрито за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. За це загрожує від 5 до 10 років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Вирішується питання щодо повідомлення про підозру іншим учасникам злочинної схеми.