У КМДА розповіли, як працюватимуть київські школи в умовах «помаранчевої» зони

Столичні школи з понеділка, 14 вересня, працюватимуть за умов «помаранчевої» зони карантину, куди потрапив Київ згідно рішення, прийнятого на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 10 вересня. Про це повідомляє Київська міська держадміністрація.

Так, в умовах «помаранчевої» зони школи працюватимуть як в очному форматі, так і в змішаному (тобто якісь класи ходитимуть у школу, а якісь будуть онлайн).

Однак з понеділка поки жодних змін не буде, запевняє в.о. заступника глави КМДА Валентин Мондриївський.

«14 вересня школи працюють за тим самим сценарієм, як і на минулому тижні, а в разі будь-яких змін — усі батьки отримають повідомлення від класних керівників своїх дітей», — наголосив він.

Чиновник пояснив, що батьків повідомлятимуть про зміни в роботі школи особисто, щоби вони не плутались у заявах різних посадовців.

Він додав, що у столичних школах поки немає значної небезпеки, рівень захворюваності вчителів та школярів низькій, на карантин закрили лише дві з 428 шкіл. Водночас у КМДА підкреслили важливість «бути напоготові».

«Ми маємо бути готовими до будь-якого сценарію розвитку епідемії. Керівники всіх шкіл мають чіткі інструкції дій у разі спалаху хвороби, та залежно від розміру школи і кількості учнів готові запроваджувати різні можливі сценарії організації навчання», — сказав Мондриївський.