У Києві на Шулявському мосту впали три опори освітлення

У Києві в районі транспортної розв’язки на Шулявському шляхопроводі впали одразу три опори освітлення. Влада столиці звернулася до правоохоронних органів.

Про це повідомили в Київській міській державній адміністрації.

«15 грудня близько 14:00-15:00 сталося падіння трьох опор освітлення в районі транспортної розв’язки на Шулявському шляхопроводі. Опори розташовані на смузі руху в напрямку вул. В. Гетьмана та вул. О. Довженка», - зазначили у КМДА.

У відомстві додали, що генеральний підрядник реконструкції шляхопроводу, а також замовник виконання робіт – КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» – вже звернулися до поліції з відповідними заявами для з’ясування обставин інциденту.

Наразі на місці події працюють рятувальники та відповідальні служби ㅡ КП «Київпастранс» і КП «Київміськсвітло».

Міський голова Києва Віталій Кличко заявив у Facebook, що головна відповідальність за падіння опор освітлення на генеральному підряднику, який відповідає за якість робіт. КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд міста Києва», яка замовляла роботи з реконструкції, уже звернулося до поліції для з'ясування обставин.

«Звернувся до правоохоронних органів і я. Зараз експерти та оперативно-слідча група на місці встановлюють причини падіння опор. Та обстежують інші опори на мосту», ㅡ написав Кличко.

Він додав, що поліція повинна оперативно встановити причини інциденту, а винні мають понести відповідальність.

Як зазначають у КМДА, через падіння опор освітлення чотири міські тролейбуси змінили рух, зокрема:

  • тролейбус №22 прямуватиме до вул. Дегтярівської та Індустріального шляхопроводу;
  • тролейбус №27 ㅡ ст. м. «Почайна» ㅡ вул. Дегтярівська;
  • тролейбус №30 ㅡ через Повітрофлотський проспект (в обидва напрямки) — ст.м.«Лук’янівська»;
  • тролейбус №42 ㅡ до Індустріального шляхопроводу.

Патрульна поліція Києва повідомила, що рух на Шулявському шляхопроводі перекритий в обох напрямках. Наразі там проводиться демонтаж електроопор.