У Києві на Великдень запровадять додаткові карантинні обмеження

У Києві на Великодні свята запровадять додаткові протиепідемічні заходи та норми, щоб після свят запобігти стрімкому росту кількості хворих на COVID-19.

Про це на брифінгу 16 квітня повідомив міський голова столиці Віталій Кличко, передає пресслужба Київської міської держадміністрації.

Він зазначив, що нові правила розробляє Комісія з надзвичайних ситуацій міста. До Великодня їх обіцяють оприлюднити. Про які саме обмеження йдеться, влада не повідомляє.

«У нас попереду Великодні свята. І ми вже готуємо додаткові протиепідеміологічні заходи та норми, аби після свят не сталося інфекційного вибуху. Ці правила розробляє Комісія з надзвичайних ситуацій міста. І до Великодня ми їх оприлюднимо», – сказав мер.

Також Кличко зазначив, що це питання розглядатимуть, зважаючи на динаміку захворюваності та заповненості ліжок у лікарнях. Водночас локдаун у місті можуть і продовжити після 30 квітня, якщо епідситуація буде поганою.

«Поки що говорити про поліпшення ситуації — зарано. Бо, як бачимо, не зменшується ні кількість нових випадків інфікування, ні кількість госпіталізованих у важкому стані. І збільшується кількість смертей. Також в лікарнях досі велика кількість тяжких хворих, які потребують кисневої підтримки», - наголосив Кличко.

Він зазначив, що запровадження суворих обмежень дозволило дещо стабілізувати ситуацію. Але вона залишається складною.