У Києві перейменували Арку дружби народів

Депутати Київської міської ради 14 травня ухвалили рішення про декомунізацію назви Арки дружби народів. Тепер це Арка свободи українського народу.

Про це повідомив міський голова Віталій Кличко в Telegram-каналі.

Також депутати затвердили перелік понад 40 пам'ятників та пам'ятних знаків, які потрібно прибрати з вулиць і будівель столиці та передати до музею тоталітаризму.

«Що стосується перейменувань, це резонансна тема. Ми почули думки та побажання киян, почули й критику», — зазначив Кличко.

Тому, мовляв, щоб не ухвалювати поспішних рішень, міськрада залучає фахівців інститутів Академії наук України, Інституту національної пам'яті та інших установ для завершення процесу найменувань.

«Сьогодні є запит українського суспільства прибрати з карти Києва назви, пов'язані з росією. Але нові назви мають жити десятки, а то й сотні років. Тому процес найменувань має бути швидким, проте обґрунтованим», — зазначив мер.

Він також додав, що рейтингове голосування стосовно перейменувань столичних об'єктів Київрада подовжила до 19 червня. Відбуватиметься голосування в мобільному додатку «Київ цифровий».