У Києві подорожчає проїзд у громадському транспорті

Столиця змушена готуватися до підвищення тарифів на проїзд у комунальному громадському транспорті. Нині вже почали обговорювати тариф із перевізниками.

Про це повідомив перший заступник голови Київської міської держадміністрації Микола Поворозник, передає пресслужба КМДА.

Він назвав такий крок непопулярним, але вимушеним для «збереження стабільної роботи комунальних підприємств-перевізників».

Здорожчання проїзду влада пояснює підвищенням цін на енергоносії.

«Наразі ми очікуємо пропозиції від комунальних підприємств щодо економічного обґрунтування тарифу. Після цього буде сформована обґрунтована вартість проїзду, і ми подамо пропозицію на обговорення громадськості», — сказав Поворозник.

Також він зазначив, що влітку в багатьох великих містах України зросла вартість проїзду у громадському транспорті. Зокрема, подорожчав проїзд у Львові, Полтаві, Миколаєві, Запоріжжі та інших містах.

«Ми якомога довше відтерміновували момент підвищення вартості проїзду. Сьогодні ж, коли місто вжило заходів, щоб не підвищувати тариф на теплоносій для населення, а компенсувати різницю коштом місцевого бюджету, збільшувати фінансування на і так дотаційний громадський транспорт просто неможливо», — наголосив Поворозник.

Він також запевнив, що всі наявні пільги на проїзд для киян збережуть. Проте, який буде тариф, у КМДА поки не сказали.