У Києві відкрили 12-метрову скульптуру кита з переробленого пластику

У Києві відкрили 12-метрову скульптуру з переробленого пластику «Київський кит». Вона змінює забарвлення відповідно до стану забруднення повітря та води, кількості опадів та пори року.

Про це йдеться на сторінці скульптури у Facebook.

Так, скульптура має металевий каркас та облаштована панелями з переробленого пластику.

«Подібних такій в Україні ще не було! Саме тому був зафіксований національний рекорд України у категорії «Вперше - мистецтво» - найбільша скульптура з переробленого пластику», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, пластик для «Київського кита» збирали впродовж 6 місяців. Активісти брали участь в очищенні скверів, парків, річок Либідь та Дніпро. Також до проєкту долучились учні 25 київських шкіл.

«Перетворення, сортування й перероблення пластику на сучасні об'єкти публічного мистецтва може стати новим трендом України. Вони слугуватимуть новими зонами відпочинку та індикаторами стану довкілля, прикрашаючи українські міста», — зазначають автори скульптури.

Створення «Київського кита» - це результат культурно-екологічного проєкту, який посів перше місце в рейтинговому реєстрі Українського культурного фонду програми «Культура плюс».