У Києві відкрили оновлений парк «Наводницький»

У Печерському районі Києва після ремонту відкрили парк «Наводницький». Київський міський голова Віталій Кличко оголосив про початок сезону фонтанів.

Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі.

«Відкрили сьогодні (14 травня, - ред.) після ремонту один зі знакових парків Києва — «Наводницький», де здійснили доброустрій території та облаштували світловий фонтан біля пам‘ятника засновникам Києва», - написав він.

Кличко також повідомив, що з 15 травня у Києві розпочинається сезон фонтанів, які «тішитимуть киян та гостей столиці до осені».

Парк розташований поруч із пам'ятником засновникам Києва, встановленим у 1982 році. Відтоді жодного разу реконструкцій не проводили. Кличко каже, що тепер там «навели лад»: облаштували фонтан і впорядкували територію.

«Я переконаний, що ця локація стане ще одним «магнітом» для киян та гостей столиці», - додав Кличко.

 Мер Києва зазначив, що фонтан облаштували за сучасними стандартами. Динамічні струмені води підсвічуються. Керування водограєм повністю автоматизоване. Є датчики рівня та доливання води, автоматична станція дозування реагентів, які знезаражують воду.

Фонтан — світловий. За допомогою різних кольорів його струмені грають веселкою, що «несе» човен із засновниками Києва над Дніпром. Висота струменів води – до 3,5 м.

Також у парку провели доброустрій центральної частини: відновили сходи на центральному вході, очистили парапет набережної та основи пам’ятника від графіті. Встановили нові лави та урни для сміття, відновили гранітне покриття сходів, що ведуть до фонтану. Влаштували пандус до набережної, новий газон.

У Київській міській державній адміністрації зазначили, що загалом за останні 5 років у столиці реконструювали 8 знакових фонтанних комплексів. Зокрема, фонтани на Майдані Незалежності, унікальні фонтани в акваторії Русанівського каналу.

Також у центральній частині міста збудували два нових фонтани: біля пішохідно-велосипедного мосту та фонтан зі скульптурою Архистратига Михаїла — теж на Володимирській гірці.