У Києві відновили оплату за громадський транспорт

У Києві на тлі скорочення комендантської години відновили оплату за громадський транспорт та дозволили довше продавати алкоголь у закладах харчування.

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

Вартість проїзду у метро, як і раніше, 8 гривень. Заплатити за проїзд можна транспортними картками, через платіжні додатки або ж мобільний додаток «Київ цифровий». 

Перший заступник голови КМДА Микола Поворозник пояснив рішення повернути оплату тим, що до столиці повертаються містяни, а отже, потрібно відновлювати повноцінну роботу громадського транспорту. 

«Для цього потрібно закуповувати пальне, запчастини для ремонту, сплачувати за електроенергію та платити заробітну плату працівникам транспортних підприємств. Усе це чималі кошти, яких у бюджеті немає через відсутність надходжень», — розповів Поворозник.

Також з 16 травня у Києві дозволили продаж алкоголю у закладах громадського харчування з 11:00 до 22:00. У магазинах алкоголь будуть продавати так само, як і досі — з 11:00 до 16:00.

Нагадаємо, з 15 травня комендантська година у Києві триває з 23:00 до 5:00. Тепер метрополітен у столиці працюватиме з 6:00 до 22:00, втім, як укриття підземні станції залишатимуться відкритими цілодобово. З-поміж іншого, відновила роботу станція метро «Кловська», а інтервал руху поїздів на всіх лініях скоротили до 5-7 хвилин у години пік та до 10-15 хвилин — в інший час.

Крім того, наземний громадський транспорт тепер працюватиме з 6:00 до 22:30. Вартість проїзду також не змінили. Інтервал руху наземного транспорту скоротили до 10-12 хвилин.

Раніше в київському метро відновили рух поїздів на всіх лініях, проте вони наразі їдуть без зупинки повз станції «Майдан Незалежності», «Хрещатик», «Дніпро» і «Гідропарк». Також не працює пункт пересадки між станціями «Майдан Незалежності» і «Хрещатик».