У Києві затримали групу осіб, які підсипали громадянам в алкоголь сильнодіючий препарат та грабували їх

У Києві правоохоронці затримали групу з п’ятьох зловмисників, які грабували людей, даючи їм алкоголь із сильнодійною речовиною. Одна людина внаслідок вживання такого алкоголю померла.

Про це повідомила поліція Києва.

Слідство встановило, що учасниками групи були четверо чоловіків 1981, 1986, 1987, 1997 років народження, та жінка 1980 року народження.

Вони знайомилися з потенційними жертвами біля розважальних закладів та на вулицях і пропонували їм алкоголь, в який непомітно підсипали лікарський препарат, від якого жертви втрачали свідомість. У цей час їх грабували.

Зазначається, що одна з жертв зловмисників померла.

У межах розслідування поліція здійснила чотири обшуки, зокрема і в будинках затриманих. Там вилучили сильнодійні препарати та предмет, схожий на бойову гранату.

Правоохоронці порушили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 3 ст. 185 (крадіжка, що завдала значної шкоди потерпілому) та ч. 2 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу. Санкція статей передбачає до 15 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжних заходів. 

У Київській міській прокуратурі нагадали, що минулого тижня правоохоронці викрили групу зловмисників, які грабували непритомних після вживання алкоголю людей на території автовокзалу «Київ». Їм повідомили про підозру й обрали запобіжні заходи.