У Києві затримали поліцейського, який «дозволяв» ресторанам працювати під час карантину

Державне бюро розслідувань викрило заступника начальника одного з районних управлінь поліції Києва, який за хабарі «дозволяв» ресторанам та розважальним закладам працювати під час посиленого карантину.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

«ДБР у Києві викрило посадовця поліції, який замість контролю за виконанням карантинних обмежень під час пандемії COVID-19 за гроші «дозволяв» роботу розважальних закладів та закладів громадського харчування», - йдеться у повідомленні.

За попередньою інформацією, він вимагав від закладів від 5 до 20 тисяч гривень за тиждень їхньої роботи під час локдауну у столиці. За ці гроші обіцяв не перешкоджати працювати та не штрафувати за порушення норм карантинних обмежень.

Затримали поліцейського під час одержання 13 тисяч гривень хабаря. У ДБР кажуть, що раніше слідчі задокументували також одержання ним 25 тисяч гривень неправомірної вигоди.

За місцем роботи затриманого провели обшуки. Наразі правоохоронці вирішують, чи повідомляти йому про підозру за статтею одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднаного з вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України), та який обирати запобіжний захід. Санкція статті передбачає до 10 років в'язниці з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років та з конфіскацією майна.