У Києві зведуть сквер пам'яті загиблих у катастрофі літака МАУ в Ірані

В Києві в день річниці катастрофи літака компанії «Міжнародні авіалінії України» в Ірані презентували місце для скверу пам’яті загиблихв авіатрощі пасажирів та членів екіпажу.

Про це повідомляє Укрінформ.

Сквер знаходитиметься у столиці України на Дніпровській набережній у парку «Вербовий гай».

Пам'ятний знак жертвам катастрофи — це сірий гранітний камінь, на якому прикріплена табличка з написом «PS 752» і датою катастрофи 08.01.2020.

Нині біля нього відбулася церемонія вшанування пам’яті загиблих. Родичі, друзі та їхні колеги несли квіти та ставили лампадки. На події були також високопосадовці, зокрема заступник генпрокурора Гюндуз Мамедов і секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олексій Данілов.

На майданчику також установили екран, на якому показували фото жертв авіакатастрофи.

«Тут буде сквер пам'яті. Він буде розбитий за проєктом архітектора, який нещодавно виграв конкурс. Я думаю, уже навесні ви зможете побачити роботи з озеленення цього скверу, і впродовж 2021 року ми обов'язково завершимо його будівництво», - розповів президент МАУ Євген Дихне.

Нагадаємо, 8 січня 2020 року в Ірані розбився літак української авіакомпанії МАУ. На борту знаходилися 176 чоловік: 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Всі вони загинули. Причиною авіакатастрофи стало збиття літака іранською ракетою.