У Києві з'явиться віртуальна транспортна картка

На початку 2022 року у міському застосунку «Київ Цифровий» з'явиться віртуальна транспортна картка. 

Про це в інтерв᾽ю виданню «Сьогодні» розповів директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Олег Половинко.

«На початку наступного року в киян з’явиться можливість додати віртуальну транспортну картку у застосунок «Київ Цифровий». Більше не буде потреби носити із собою пластикову картку», – розповів Половинко.

Половинко додав, що у застосунок планують інтегрувати моніторинг якості повітря. За його словами, 40 індикативних пунктів встановлять у різних районах Києва до кінця 2021 року. Це дозволить місту контролювати рівень якості повітря й оперативно реагувати на забруднення.

Також чиновники планують додати в «Київ Цифровий» розклад руху громадського транспорту, зокрема міських автобусів, тролейбусів та трамваїв. Крім того, у користувачів застосунку з’явиться можливість голосувати за проєкти Громадського бюджету та впливати на розподіл 200 млн гривень. 

Половинко також анонсував можливість подати електронну петицію та записуватися у ЦНАП за допомогою додатку «Київ Цифровий». За його словами, ці та інші послуги з’являться вже на початку 2022 року.

Нагадаємо, додаток «Київ Цифровий» запустили 5 січня 2021 року. У ньому вже доступна можливість поповнювати зі смартфона транспортну карту, купувати QR-квитки, сплачувати за паркування, отримувати сповіщення щодо послуг ЖКГ.