У Київраді розповіли про порядок отримання спецперепустки на проїзд у громадському транспорті під час карантину

Міська рада Києва оприлюднила порядок отримання спецперепусток на проїзд у громадському транспорті під час суворих карантинних обмежень, які запроваджуються у столиці з 5 квітня. 

Про це повідомила пресслужба Київської міської ради.

Як зазначається, такі спецперепустки будуть видаватися виключно для перевезень працівників підприємств критичної інфраструктури.

Так, до об'єктів критичної інфраструктури (незалежно від форми власності) належать підприємства галузі енергетики, хімпромисловості, транспорту, банків та фінансів, телекомунікацій, продовольства, охорони здоров’я та комунального господарства.

Щоб отримати для своїх працівників спецперепуску, керівники підприємств та організацій мають надіслати лист на директора Департаменту транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради.

У листі необхідно вказати:

  • назву підприємства;
  • обґрунтування необхідності отримання спецперепусток;
  • обґрунтування кількості спецперепусток з вказанням штатної чисельності працівників підприємства;
  • реквізити підприємства з вказанням розташування підприємства – адрес та район м. Києва;
  • контактну особу для отримання спецперепусток із вказанням номеру телефону.

Нагадаємо, з 5 по 16 квітня у Києві запроваджуються більш суворі обмеження. Зокрема, наземний транспорт та метро працюватиме лише за спеціальними перепустками пасажирів. Тобто виключно для перевезень працівників підприємств критичної інфраструктури.

У зв'язку з цим, міська влада Києва рекомендовала керівникам установ, підприємств, закладів відправити своїх співробітників на дистанційну роботу, або, кому можливо, надати відпустку.