У столиці перейменували сквер дружби між Києвом та Москвою

Київська міська рада на засіданні 15 квітня, в якому взяли участь 93 депутати, ухвалила рішення про перейменування колишнього скверу споріднених міст на честь дружби Києва та Москви на сквер Героїв Маріуполя.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації.

Сквер розташований у Голосіївському районі міста, на вулиці Якубовського (на Теремках). Кілька років тому його відремонтували.

«Пам’ятний знак так званій дружбі, що стояв у сквері, демонтували минулого року. Тепер зелена зона отримала нову назву. І це важливо!» — сказав Кличко після засідання Київради.

Також депутати Київради підтримали спрощення процедури ухвалення управлінських рішень в умовах воєнного стану. Це стосується насамперед спрощення процедури під час відзначення, нагородження українських героїв та волонтерів. А також процедури найменування об’єктів міста.

Сьогодні Київрада ухвалила низку перейменувань міських об’єктів, проєкти рішень щодо яких уже були підготовлені та пройшли необхідні процедури.

«Але в Києві ще є десятки вулиць та об’єктів з назвами, пов’язаними з агресором. Їхнє перейменування - актуальне. Тому ми відпрацюємо нові назви, які будуть мати ці вулиці, проспекти, станції метро та інші об’єкти», — каже Кличко.

За його словами, на ці процедури Київрада виділила час до 9 травня. Опрацює пакетом та ухвалить комплексне рішення на засіданні.