У столиці запустили новий застосунок міських сервісів «Київ Цифровий»

Замість застосунку Kyiv Smart City запустили додаток «Київ Цифровий», який вже доступний для завантаження на смартфонах.

Про це повідомляє Департамент інформаційно-комунікаційних технологій КМДА.

Як зазначають у Департаменті, цифрова трансформація міста триває, і новий застосунок став логічним кроком у розвитку електронних сервісів столиці.

Він поєднав концепцію Kyiv Smart City та головні міські електронні сервіси, пропонує актуальні сповіщення про важливе і зручний функціонал користування.

Вхід у застосунок швидкий та зручний, відповідає сучасним стандартам і не потребує тривалої та складної авторизації.

Як підкреслили у Департаменті, новий застосунок міських сервісів «Київ Цифровий» став доступним для безкоштовного завантаження на смартфонах з IOS та Android.

«Якщо у вас залишилися невикористані QR-квитки у додатку Kyiv Smart City, напишіть у службу підтримки на пошту: support@kyiv.digital. Їх додадуть у «Київ Цифровий»», - зауважили у відомстві.

«Київ цифровий» дозволяє автоматично завантажити дані платіжних карток та інформацію про автівки з Kyiv Smart City, якщо номер телефону користувача в застосунку той же, що і в гаманці Masterpass.

У застосунку вже доступна можливість поповнювати зі смартфону транспортну карту, купувати QR-квитки, сплачувати за паркування, повертати евакуйовану автівку, отримувати сповіщення щодо послуг у сфері ЖКГ, та своїми відгуками впливати на розвиток міста.

Як повідомили у Facebook розробники Kyiv Smart City, їхній застосунок більше не працює. Там зазначили, що про створення нового застосунку дізналися лише з новин. Також вони додали, що помітили схожість у дизайні та інтерфейсі між застосунками, але до розробки нового додатку автори Kyiv Smart City не мають жодного відношення.

«Розробниками «нового» додатку є Комунальне підприємство міста «ГІОЦ», яке не побоялося без попередження користувачів знести додаток Kyiv Smart City, «позичити» його інтерфейс та написати від нашого імені в додатку абсолютно некоректне за своєю суттю та за формою «послання-прощання» користувачам», - підкреслили розробники Kyiv Smart City.

Вони наголосили, що команда Smart City не збирається припиняти свою роботу та продовжуватиме розробляти нові, а також покращуватиме вже запущені сервіси не тільки для Києва, але й для всіх міст України.