Укравтодор хоче добудувати Подільсько-Воскресенський міст у Києві

Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) звернулося до Київської міської державної адміністрації та мера столиці Віталія Кличка з пропозицією передати Подільсько-Воскресенський міст до його сфери управління для прискорення будівництва і введення його в експлуатацію.

Про це повідомила пресслужба Укравтодору.

Там зазначили, що готові взяти на баланс увесь ансамбль переправи через Дніпро, включно з з’їздами та розв’язками, провести коригування проєкту, експертизу та розпочати роботи.

В Укравтодорі кажуть, що недостатня кількість мостових переходів через Дніпро у Києві є проблемою національного масштабу.

«Ми розуміємо, наскільки це складна інженерна конструкція з 2 ярусами та 11 штучними спорудами. Управління таким гігантським проєктом є для муніципалітету надмірно важким. Укравтодор, своєю чергою, має вже успішний досвід будівництва мостових ансамблів по всій країні», — йдеться у заяві.

Також зазначається, що Державне агентство фондується під державні гарантії, що забезпечить стабільне фінансування будівництва.

«Якщо для КМДА Подільсько-Воскресенський перехід є унікальним складним об’єктом, то для Укравтодору це стане одним із подібних мостів, котрі ремонтуються та будуються за Національною програмою відновлення мостів», — кажуть в Укравтодорі.

Міський голова Віталій Кличко заявив, що «Укравтодору, як державній структурі, варто не займатися маніпуляціями і публічними заявами, а взяти і нарешті добудувати та ввести в експлуатацію хоча б Дарницький міст».

«Втілення «ідеї» щодо передачі Подільсько-Воскресенського мостового переходу на баланс Укравтодору значно відтермінує добудову мостового переходу. Поки пройдуть всі бюрократичні процедури, передбачені законом», - підкреслив Кличко у Telegram-каналі.

Він зазначив, що роботи на Подільсько-Воскресенському мостовому переході тривають і вийшли на фінальну стадію добудови. А терміни робіт дещо зсунулися через пандемію, що спричинила й економічну кризу, і проблеми з логістикою.

Також, зі слів Кличка, внесли «корективи» і протести мешканців Русанівських садів. Мер пообіцяв, що міст все ж добудують, бо «кияни вже давно чекають на нього».