В аеропорту «Бориспіль» заклали сквер пам’яті жертв катастрофи МАУ в Ірані

На території міжнародного аеропорту «Бориспіль» заклали сквер пам’яті жертв катастрофи літака авіакомпанії «Міжнародні Авіалінії України», який збили 8 січня в Ірані. Про це повідомляє пресслужба МАУ.

Сьогодні, 17 лютого, минає 40 днів після цієї трагедії. На церемонії закладення меморіального каменю на місці, де буде відкрито сквер і монумент пам’яті, були присутні рідні загиблих в авіакатастрофі українців.

Також на церемонії був присутній міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов та представники дипломатичних місій країн, громадяни яких загинули в катастрофі, а також співробітники МАУ й аеропорту «Бориспіль».

«Я хочу схилити голову в скорботі за всіма загиблими цього рейсу. Цього не повинно було трапитися ніколи, цього не повинно було статися в світі, де існує право і закон. Ми активно працюємо над тим, щоб відновити справедливість і притягнути винних до відповідальності. Ми вимагатимемо справедливої компенсації за цю трагедію», — зазначив Пристайко.

«Сьогодні минає 40 діб з трагічної втрати 176 життів в небі Ірану. У цю сумну дату ми в МАУ вирішили розпочати будівництво меморіального скверу, аби вшанувати пам’ять пасажирів і екіпажу рейсу PS752. Щиро дякую всім, хто розділив з нами цей важливий момент, хто підставив плече, хто підтримав нас у найважчий час», — зазначив президент МАУ Євгеній Дихне.

Згодом на місці меморіального каменю встановлять монумент. Його створять українські скульптори. Крім того, за ініціативою громадських діячів України заснований благодійний фонд «Безпечне небо», метою якого є, зокрема, збір коштів на підтримку родин екіпажу і пасажирів-українців, які загинули у цій катастрофі, інформування громадськості щодо перебігу розслідування причин трагедії, а також ініціювання реальних кроків щодо забезпечення безпеки цивільних перельотів в Україні та світі.