З 1 квітня Київ не дозволятиме підвищення швидкості руху до 80 км/год

З 1 квітня столиця не підвищуватиме дозволену швидкість руху до 80 км/год на 17 вулицях, оскільки на сьогодні жодна з них не відповідає повністю необхідним критеріям. Раніше їздити швидше дозволяли там з квітня і до листопада.

Про це повідомив директор КП «Центр організації дорожнього руху» Віктор Черній, передає пресслужба Київської міської державної адміністрації.

Він зазначив, що було здійснено комісійне обстеження цих вулиць - жодна з них не відповідає повністю необхідним критеріям, що визначені правилами дорожнього руху та методикою прийняття рішень про встановлення обмежень швидкості, а також чинним державним нормам та стандартам.

Також Черній наголосив, що на зазначених вулицях фіксується високий рівень аварійності та тяжкості наслідків ДТП. Так, за останні 3,5 року на ці вулиці припадала третина всіх загиблих і п’ята частина всіх травмованих у ДТП в столиці. Це загалом 182 смерті та 1789 травмованих.

Окрім того, на цих вулицях дозволений велосипедний рух, а проти підвищення дозволеної швидкості руху виступає велоспільнота. Вздовж таких вулиць розміщені заклади масового відвідування громадян, зупинки громадського транспорту (без заїзних кишень) тощо.

Директор Центру зазначив, що закон передбачає відповідальність лише в разі перевищення встановленої швидкості руху більше ніж на 20 км/год. Ще 2 км/год є технічною похибкою, яка не враховується під час фіксації швидкості. Отже, фактично йдеться про дозвіл рухатися зі швидкістю до 102 км/год в населеному пункті.

«В європейських країнах взагалі є тенденція до зниження дозволеної швидкості руху на вулицях міст до 30 км/год. Місто не може дозволити собі ризикувати життям киян та піднімати дозволену швидкість руху, коли умови для цього відсутні», – резюмував Черній.

Як відомо, в холодну пору року швидкість на цих 17 вулицях обмежували до 50 км/год. Тепер обмеження діятиме й надалі.