З 16 липня у столичному центрі вакцинації щеплюватимуть проти COVID-19 вакциною від Pfizer

Мешканці столиці від 60 років та старші з 16 липня за бажанням також матимуть можливість щепитися вакциною Comirnaty виробництва Pfizer/BioNTech у Центрі вакцинації проти COVID-19.

Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург, передає пресслужба Київської міської державної адміністрації.

Так, вона зазначила, що відповідний запис вже відкрито в системі HELSI.ME, тож можна зареєструватися на щеплення за посиланням і прийти на чітко визначений час.

Також директорка Департаменту зауважила, що окрім вакцини виробництва Pfizer/BioNTech, для людей 60+ залишається доступним і препарат CoronaVac виробництва Sinovac Biotech.

«Велике прохання до киян: донесіть цю інформацію до своїх старших родичів. У разі необхідності – допоможіть їм записатися, адже не всі люди похилого віку «дружать» з гаджетами. Також непогано буде, якщо ви зареєструєтеся на щеплення і самі... Проте нагадую: у Центрі вакцинації проти COVID-19 молодших за 60 років осіб щеплюють вакциною CoronaVac», – підкреслила Гінзбург.

Крім того, вона пояснила, що запис значно скорочує термін очікування, тож економить час і сили киян. А медикам дозволяє зробити більшу кількість щеплень.