За крісло мера Києва вирішив знову поборотися ексдепутат Борислав Береза

Колишній позафракційний народний депутат Борислав Береза підтвердив свій намір балотуватися на посаду міського голови Києва. Про це він написав у Facebook.

За його словами, він також поведе до Київради і свою партію екологічної ідеології «ЕкоПартію».

«Києвом десятиріччями керували випадкові люди, які не мали ані конкретної стратегії, ані власного бачення щодо майбутнього нашої столиці. Мета в цих горе-керманичів: за рахунок киян «вирішувати» різні проблеми всієї країни та лобіювати політичні рішення та забезпечити добробут власних родин. На киян їм просто начхати», — написав він.

Екснардеп зауважив, що киянам потрібна «своя влада», яка «буде працювати на місто, а не на групи впливу та забудовників».

Береза планує «вигнати з кабінетів старих корупціонерів та не дозволити завести нових».

«Вибір між старими та новими корупціонерами не може бути правильним. Нам всім потрібна альтернатива. І такою альтернативою повинні бути люди, яких турбують проблеми Києва, а не партійні рейтинги чи міжпартійні договорняки. Люди, які знають, як вирішувати проблеми Києва та зробити його більш комфортним», — додав він.

За даними громадського руху «ЧЕСНО», Борислав Береза з 1991 до 1993 року проживав в Ізраїлі. З лютого до грудня 2014 року був речником партії «Правий сектор».

Вів свої програми «Книга UA» та «Мандри» на «Першому національному», а також став радіоведучим «Повного абзацу з Бориславом Березою» на «Просто радіо».

У 2015 році балотувався на посаду мера Києва від «Партії рішучих громадян», пройшов до 2 туру голосування. Також балотувався до Київської міської ради першим кандидатом. Був народним депутатом VIII скликання, обраний у 2014 році за округом №213 (Деснянський район, м. Київ) як безпартійний самовисуванець. Став заступником голови Комітету з питань запобігання і протидії корупції та одним з представників України у ПАРЄ. У 2019 році балотувався до Ради за тим же округом, але не пройшов.

З Березою пов’язана низка антикорупційних розслідувань: за фактом владних зловживань (диплом Берези про вищу освіту виявився підробкою) та податкових зловживань (рекламна кампанія на виборах Київського міського голови у 2015 році перевищила його доходи).