До України під виглядом шин намагалися ввезти цигарки на 13 млн грн

В Одесі правоохоронці перекрили незаконний канал ввезення цигарок під виглядом гумових шин. Правоохоронці вилучили 660 тисяч пачок тютюнових виробів на суму в 13 мільйонів гривень.

Про це повідомили у Національній поліції.

Зазначається, що інформацію про контрабанду партії цигарок, що має прийти до Одеського порту, отримали співробітники управління стратегічних розслідувань в Одеській області Нацполіції та Служби безпеки.

Правоохоронці заздалегідь встановили країну відправника вантажу, ймовірну дату його прибуття до порту та товар, під виглядом якого мають його ввозити.

Вчора, 13 жовтня, митники помітили в одному з контейнерів підакцизну продукцію. Хоча, відповідно до поданої митної декларації, в ньому повинні були перебувати гумові пневматичні шини.

Таким чином, під виглядом шин невідомі намагалися незаконно ввезти до України 660 тисяч пачок цигарок різних марок. Правоохоронці вилучили всю продукцію на суму 13 млн грн.

Зараз встановлюються причетні до організації цієї схеми.

Згідно зі статтею 201 Кримінального кодексу, контрабанда карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років. Якщо це вчинили за попередньою змовою чи людина, раніше судима за такий же злочин, або ж службовець із використанням службового становища, — тоді покарання більше: позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

За переміщення цигарок у тайнику передбачений штраф в розмірі 100 відсотків вартості цигарок та їхня конфіскація. Також можлива конфіскація транспорту зі сховищем, що використовувався для переміщення контрабанди через митний кордон України.