Евакуація танкера «Делфі» з одеського пляжу обійшлася у 14 млн гривень

На те, щоб прибрати затонулий танкер «Делфі» з одеського пляжу, витратили близько 14 мільйонів гривень. Взяли їх не з держбюджету. Про гроші повідомив на брифінгу 11 вересня Андрій Іванов — директор фірми «Трансшип», до складу якої входить дочірнє підприємство «Краншип», що евакуйовувало судно, передає Укрінформ.

За 14 мільйонів гривень вони загерметизували пробоїни корпусу танкера, відкачали близько 300 тонн піску та мулу, а також вирізали й видалили з борту аварійного судна до 50 тонн металоконструкцій. Потім танкер стабілізували і відбуксирували.

За словами Іванова, компенсувати затрати компанія-замовник робіт, сподівається за рахунок збуту металобрухту після розпилу танкера на території порту Чорноморськ.

Також згідно з чинним законодавством, керівники «Бруклін-Київ», а також держпідприємство «Адміністрація морських портів України», які забезпечили евакуацію, можуть звернутися за компенсацією до колишнього судновласника.

Нагадаємо, забрати танкер «Делфі» з берега вдалося 10 вересня, майже через рік після катастрофи. Його відбуксирували до території морського порту Чорноморськ. Гроші тратили не державні. Профінансувати роботи згодилася приватна компанія «Бруклін-Київ».