Одеський блогер порізав собі горло після того, як суд відправив його у СІЗО

Одеський блогер Станіслав Домбровський лезом порізав собі горло у залі суду після того, як його відправили у СІЗО за підозрою у хуліганстві. Він каже, що захищав друга, а справу проти нього сфабрикували через критику президента Володимира Зеленського.

Як повідомили в поліції Одещини, почувши рішення Приморського райсуду чоловік лезом поранив собі шию. Його госпіталізували.

В самому суді зазначають, що Домбровського підозрюють в хуліганстві. 20 липня пізно увечері біля кафе «Віват» в Одесі блогер вдарив чоловіка, який є учасником бойових дій. Той впав на землю і втратив свідомість, пише пресслужба суду.

Також там додають, що Домбровський погрожував застосувати сльозогінний газ. Ця подія була зафіксована на відео:

31 липня поліція оголосила блогеру про підозру в хуліганстві (ч. 2 ст. 296 КК України). Ще у суді кажуть, що Домбровського підозрюють в іншому кримінальному провадженні «за обвинуваченням у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 130, ч. 2 ст. 345-1 КК України, у якому потерпілим є відомий журналіст та екоактивіст».

Водночас сам блогер переконує, що вдарив чоловіка, оскільки заступався за свого товариша Євгенія Гавриленка, якого «били біля дому семеро за те, що він неправильно курив сигарету».

Він називає справу проти цього сфабрикованою. Пояснює це тим, що нещодавно записав відео з критикою президента Володимира Зеленського. На ньому блогер обговорює загибель під Зайцевим на Донбасі українського військового та у нецензурній формі засуджує дії президента. Також блогер звинуватив спецслужби у тому, що вони зрежисували захоплення заручників у Луцьку, аби підняти рейтинги президента.

На відео, яке блогер опублікував перед судом, він також наголошує, що у нього є троє дітей.

У суді кажуть, що відправили підозрюваного у СІЗО, оскільки на волі він може тиснути на потерпілого та свідків.

Станіслав Домбровський нині є одеським активістом, поетом, актором та блогером. Перед цим мав 7 судимостей за крадіжки, шахрайство і грабіж. Нещодавно заявив, що балотуватиметься на крісло міського голови Одеси.