Окупанти запустили по Одесі ще три ракети з боку Чорного моря

Сьогодні, 8 травня, о 16:20 російські окупанти запустили з літаків ще 3 ракети по Одесі з боку Чорного моря. Одну збила українська ППО, дві інші влучили в житловий район і зруйнували зони відпочинку.

Про це повідомляє Одеська міська рада з посиланням на Оперативне командування «Південь».

На місці влучання виникла пожежа площею 15 квадратних метрів, яку ліквідували силами 4 спеціальних машин та 15 рятувальників. Наразі на площі 300 квадратних метрів розбирають завали, працює слідчо-оперативна група Нацполіції з фіксації злочинів проти України.

За даними ОК «Південь», постраждалих немає.

Очільник Одеської ОДА Максим Марченко зазначив у Telegram-каналі, що протягом дня російські війська випустили по області низку ракетних ударів. ППО вдалося збити 4 ракети, але, на жаль, ще одна влучила в житловий будинок, унаслідок чого була поранена молода дівчина.

У Болградському районі зруйновано підстанцію, через що в шести населених пунктах немає світла. Також пошкоджені цивільні об'єкти та об'єкти інфраструктури області.

«На жаль, найгірші прогнози щодо високої ймовірності завдання ракетних ударів по Одесі та області наразі підтверджуються. Ворог намагається тиснути на нас своїми ракетами та психологічно, закидує фейками. Дякую нашим силам ППО за те, що вони працюють ефективно, та всім, хто виконує алгоритми дій у разі оголошення повітряної тривоги», — зазначив у Telegram-каналі речник Одеської військової адміністрації Сергій Братчук.

Він нагадав, що в Одеській області з 22:00 8 травня до 5:00 10 травня діятиме комендантська година. 

«Будь ласка, не наражайте себе на небезпеку. Я дуже хотів би, щоб всі ми зустрічалися віртуально хоча б 9-го», — додав Братчук.