У Одесі громадськість звернулася до облради з вимогою зупинити ухвалення «формули Штайнмаєра»

В Одесі 19 громадських організацій просять депутатів обласної ради ініціювати позачергову сесію та висловити незгоду із законодавчим затвердженням «формули Штайнмаєра». Про це повідомляє Громадське.

Противники «формули» створили «Комітет спротиву капітуляції. Одещина» і направили відповідне звернення до депутатів обласної ради.

«Безпосередньо сьогодні ми прийшли зі зверненням, в якому вже є 16 печаток організацій, 3 підписи тих, хто не встиг привезти штампи. Також ми знаємо, що є ще ряд організацій, які планують до нас приєднатися і ще ряд політичних партій», - заявив глава одеського підрозділу «Національного корпусу» Сергій Варламов.

За словами керівника ради «Громадської безпеки» Марка Гордієнка, організації, що об’єдналися, мають розходження в міркуваннях, проте вони єдині у тому, що «формула Штайнмаєра» є проблемою для України.

«Ми очікуємо реакції обласної ради, аби вони зібрали позачергову сесію за прикладом вже десятка областей України та висловили свою думку щодо «формули Штайнмаєра» та спроби федералізації України з точки зору надання особливих повноважень ОРДЛО. Це є неприпустимим на нашу думку та фактично є капітуляцією перед Путіним», — заявив Гордієнко.

Звернення в облраді зареєстрували та пообіцяли відповідь протягом доби.