До 4 років в'язницю засудили депутата Полтавської облради за хабар правоохоронцю

Вищий антикорупційний суд оголосив обвинувальний вирок депутату Полтавської облради та заступнику начальника одного з відділів Полтавського обласного комунального підприємства «Полтавафарм». Їх відправили у в'язницю на 4,5 роки за хабар співробітнику поліції.

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Як зазначається, у травні 2017 року депутата та його спільника викрили, коли вони давали хабар у розмірі 35 тисяч гривень заступнику начальника відділу оперативних розробок та організації агентурно-оперативної роботи в Нацполіції Полтавщини.

За цю «винагороду» депутат, який тоді також був в.о. директора «Полтавафарм», намагався пришвидшити проведення обстежень та надання спеціальних дозволів для використання об'єктів комунального підприємства для робіт, пов’язаних з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

«Розглянувши матеріали справи та заслухавши доводи сторін, колегія суддів ВАКС підтримала позицію прокурора САП та визнала вказаних осіб винуватими у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України», - йдеться у повідомленні.

Крім того, вироком суду конфісковано в дохід держави 35 тис. гривень неправомірної вигоди.

Вирок набере законної сили через 30 днів з дня його проголошення, якщо не внесуть апеляційну скаргу.

Як передає «Центр протидії корупції», йдеться про Валерія Прядка, який із 2015 року депутат Полтавської облради, а раніше був в.о. директора «Полтавафарм». Його спільник — Руслан Гнєздов.