Біля Зайцевого бойовики обстріляли з мінометів та гранатометів позиції ЗСУ: один український військовий загинув, ще один отримав поранення

Від початку поточної доби, 23 лютого, у зоні бойових дій на Донбасі російські окупанти тричі стріляли по українських позиціях. Внаслідок ворожих обстрілів загинув один воїн ЗСУ, ще один наш бієць - поранений.

Про це повідомили в пресцентрі штабу операції Об’єднаних сил.

Так, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», неподалік населеного пункту Зайцеве, бойовики здійснили обстріл українських позицій з мінометів 82-го калібру та станкових протитанкових гранатометів.

Внаслідок обстрілу один військовослужбовець загинув, ще один воїн отримав осколкові поранення.

Крім того, сьогодні в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» поблизу Красногорівки збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь з мінометів 120-го калібру, а в передмісті Авдіївки – зі станкових протитанкових гранатометів.

"На обстріли противника українські воїни давали вогонь у відповідь", - підкреслили у штабі.

Про факти порушення режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ.

Як зазначається, протягом минулої доби, 22 лютого, в районі проведення операції Об’єднаних сил бойовики 11 разів обстріляли позиції ЗСУ.

Поблизу населеного пункту Авдіївка російські окупанти відкривали вогонь по українських позиціяй з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Внаслідок ворожих обстрілів один український воїн загинув, ще один наш військовий отримав осколкові поранення.

Також неподалік Водяного, що на Приазов’ї, бойовики вели прицільний вогонь з мінометів 82-го калібру, гранатометів різних систем, а також великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

На цьому ж напрямку ворог здійснив дистанційне мінування місцевості в напрямку українських позицій за допомогою ПОМ-2, використавши при цьому близько двох десятків мін.

В передмісті Мар’їнки противник відкривав неприцільний вогонь з ручного протитанкового гранатомета, а біля Первомайського – зі стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», збройні формування Російської Федерації вели прицільний вогонь по українських позиціях з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї поблизу Південного.

Внаслідок обстрілу отримав поранення один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил.

"Воїну оперативно надано медичну допомогу та доправлено до лікувального закладу", - додали у штабі.