Бойовики на Донбасі 11 разів порушили режим припинення вогню

У зоні бойових дій на Донбасі 30 вересня бойовики 11 разів порушили режим припинення вогню. Внаслідок цього один український військовослужбовець дістав поранень. Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об’єднаних сил.

Так, вогонь зі стрілецької зброї бойовики відкривали поблизу Авдіївки, а з автоматичного станкового гранатомета — неподалік Новотроїцького.

Обстріли також зафіксували біля Новоолександрівки, Золотого, Хутора Вільного, Зайцевого, Миронівського та Новотошківського.

Унаслідок пострілу з підствольного гранатомета один український військовий дістав осколкове поранення. Його оперативно доправили до лікувального закладу, де надають необхідну медичну допомогу. Стан здоров’я пораненого — задовільний.

Від початку поточної доби, 1 жовтня, на ділянках відповідальності українських підрозділів зафіксували одне порушення режиму припинення вогню. Так, бойовики відкрили вогонь поблизу Станиці Луганської з автоматичного станкового гранатомета. 

Від початку перемир'я (27 липня) і до 29 вересня включно Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала 1 401 порушення «тиші». Загалом було 260 вибухів, 9 невизначених боєприпасів, 3 спалахи дульного полум'я, 13 освітлювальних ракет та 1 116 черг та пострілів.

В ОБСЄ за порушення рахують кожний постріл або вибух, а в штабі ООС обстріли однієї позиції рахують як один факт порушення.

Військовослужбовці Збройних сил разом із рятувальниками та представниками лісових господарств продовжують гасити пожежі, спричинені напередодні вогневими провокаціями бойовиків із застосуванням трасуючих куль.

Рішенням Командувача Об’єднаних сил генерал-лейтенанта Володимира Кравченка до ліквідації пожеж на Луганщині залучили 450 військовослужбовців ЗСУ та виділили понад 10 одиниць важкої інженерної та спецтехніки.

Наразі вже вдалося локалізувати пожежі в районі населених пунктів Підлісне, Артема, Болотене та Сєвєродонецьк.

Боротьба із вогняною стихією триває поблизу населених пунктів Новоолександрівка та Кряківка. На ділянках між населеними пунктами Половинкине — Байдівка та Артема — Малинове — Піщане військові разом з рятувальниками відрізають шляхи поширення вогню до осель місцевих мешканців.