98-річній жінці, яка пішки вийшла з окупованих земель, куплять будинок

98-річній Лідії Степанівні, яка під обстрілами подолала близько 10 км, щоб вийти з окупованої частини села Очеретине на Донеччині, куплять новий будинок. Її оселю зруйнували росіяни.

Про це повідомив у Telegram-канале співвласник monobank Олег Гороховський.

«Терпиш, терпиш, терпиш емоційно все це, намагаєшся робити те, що маєш, і те, що можеш, а потім читаєш таку історію, і все це виривається назовні», — написав він.

Гороховський повідомив, що monobank купить Лідії Степанівні будинок: «І вона в ньому обовʼязково доживе до того моменту, коли ця гидота зникне з нашої землі».

Нагадаємо, історію Лідії Степанівни напередодні розповіла Нацполіція. Втомлену пішохідку надвечір побачили на дорозі військові та передали групі поліції «Білий Янгол».

Лідія Степанівна самотужки вийшла з окупованої частини Очеретиного, подолавши близько 10 кілометрів. Жінка йшла пішки, спираючись на палицю. Дорогою декілька разів падала без сил і, як вона каже, «засинала».

«Трималася на двох палицях та “на характері”. У розпал боїв пенсіонерка дивом залишилась живою та неушкодженою», — зазначили в поліції.

Жінка розповіла, що будинок, який вона будувала власними руками, зруйнували росіяни, а її рідні зазнали поранень.

«Я ту війну пережила і цю переживаю. І залишилася без нічого. Та війна не була такою — жодна хата не згоріла. А то горять, і дерева повиривали з корінням», — розповіла жінка.

Побачивши її на дорозі, військові посадили жінку в автівку та сконтактували з «Білими Янголами», які вивезли її до безпечного місця. Поліціянти дізналися, що родичі Лідії Степанівни в лікарні в Костянтинівці, саму жінку має забрати її онучка.