Бойовики на Донбасі 14 разів порушили "режим тиші": поранений український військовий

Упродовж минулої доби, 20 жовтня, в зоні бойових дій на Донбасі з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 14 порушень режиму припинення вогню, 3 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Внаслідок ворожого вогню один український військовий отримав поранення.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об’єднаних сил.

Так, біля Березового ворог здійснив обстріл зі стрілецької зброї, а поблизу Красногорівки окупанти вели вогонь з мінометів калібру 82 мм і 120 мм, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Також у напрямку Золотого-4 найманці тричі здійснили обстріли, застосовуючи міномети калібру 120 мм, протитанковий ракетний комплекс, ручні протитанкові гранатомети і стрілецьку зброю.

Крім того, українські позиції біля Новолуганського бойовики три рази обстріляли з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї, а неподалік Троїцького противник відкривав вогонь з мінометів калібру 82 мм.

В бік Причепилівки російсько-окупаційні війська вели обстріл зі стрілецької зброї, а також біля Новотошківського вогонь відкривався з гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

В районі населених пунктів Новоселівка Друга та Верхньоторецького ворог застосував безпілотні літальні апарати, за допомогою яких здійснив скидання ВОГ-25.

Крім того, на Донеччинні зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарату, ймовірно Орлан-10, з перетином лінії зіткнення.

Внаслідок ворожого вогню один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення. Воїн перебуває в лікувальному закладі. Стан його здоров’я – задовільний.

"Щоб змусити противника припинити вогневу активність, наші захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння", - зазначили у штабі.