Бойовики на Донбасі 6 разів порушили режим "тиші": українські військові відкрили вогонь у відповідь

Минулої доби, 12 грудня, у зоні бойових дій на Донбасі з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 6 порушень режиму припинення вогню. Двоє українських бійців отримали легкі поранення.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об’єднаних сил.

Так, в районі населених пунктів Верхньоторецьке та Золоте-4 окупанти обстріляли українські позиції зі стрілецької зброї. Внаслідок пострілів двоє наших воїнів отримали легкі поранення біля Золотого. Військовим оперативно надано першу медичну допомогу та евакуйовано до лікувального закладу.

Також, ворог вів вогонь з гранатометів різних систем по позиціях українських захисників поблизу населених пунктів Луганське, Водяне та Мар’їнка, а біля Новоолександрівки – ще й зі стрілецької зброї.

"Такі зухвалі дії противника підрозділи Об’єднаних сил не залишили без уваги та відкрили вогонь у відповідь", - зауважили в штабі.

Там додали, что про порушення режиму припинення вогню збройними формуваннями Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК.

З початку "перемир'я" (27 липня) й до 19:30 10 грудня Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ нарахувала 3 604 порушення режиму припинення вогню в Донецькій і Луганській областях (зокрема 1 625 вибухів, 113 невизначених боєприпасів, що пролетіли, 51 спалах дульного полум’я та 41 освітлювальну ракету, а також 1 774 черги та постріли).

В ОБСЄ за порушення рахують кожний постріл або вибух, а в штабі ООС обстріли однієї позиції рахують як один факт порушення.