Бойовики на Донбасі шість разів порушили «тишу»

Упродовж минулої доби, 27 листопада, у зоні бойових дій на Донбасі бойовики 6 разів порушили «режим перемир'я». Бойових втрат та поранень серед українських бійців не було.

Про це повідомили в пресцентрі штабу Операції об'єднаних сил.

Так, тричі українська сторона зафіксувала порушення режиму припинення вогню у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід».

Поблизу Авдіївки бойовики відкривали вогонь з підствольного гранатомета, великокаліберного кулемета та стрілецької зброї. Біля Водяного застосовували великокаліберний кулемет, а на ділянці біля Опитного використали ручний протитанковий гранатомет.

Також за останню добу бойовики двічі відкривали вогонь поблизу Шуми та один раз — неподалік Катеринівки.

У штабі зазначили, що українські військовослужбовці не застосовували зброю у відповідь на неприцільний вогонь. Бойових втрат та поранень серед особового складу Об’єднаних сил немає.

Від початку поточної доби бойовики знову порушили домовленості, досягнуті під час засідання Тристоронньої контактної групи. Так, вогонь відкривали поблизу Водяного, а з окупованої Ужівки бойовики застосовували стрілецьку зброю, гранатомети різних систем, міномети калібрів 120 мм та 82 мм.