Бойовики на Донбасі за минулу добу п’ять разів порушили "режим тиші"

Упродовж минулої доби, 17 жовтня, збройні формування Російської Федерації п’ять разів порушили режим припинення вогню. Бойових втрат і поранень серед особового складу Об’єднаних сил не було.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС.

Зокрема, бойовики стріляли поблизу населених пунктів Водяне, Авдіївка та Шуми. На цих ділянках зафіксовано поодинокі ворожі постріли із гранатометів різних систем.

"Неприцільні постріли не становили загрози життю і здоров’ю, тому наші воїни вогонь у відповідь не відкривали", - додали у штабі.

Окрім того, на Приазов’ї задокументовано ще два порушення досягнутих домовленостей. Так, у районах населених пунктів Пищевик та Широкине зафіксовано прольоти двох ворожих безпілотників типу «Квадрокоптер», із перетинами лінії розмежування. БПЛА противника були подавлені нашими засобами радіоелектронної боротьби, що унеможливило їх подальше застосування.

Від початку перемир'я (27 липня) і до 19:30 16 жовтня Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ нарахувала 1 694 порушення «тиші», зокрема 450 вибухів, 20 невизначених боєприпасів, 15 спалахів дульного полум'я, 22 освітлювальні ракети та 1 187 черг та пострілів.

В ОБСЄ за порушення рахують кожний постріл або вибух, а в штабі ООС обстріли однієї позиції рахують як один факт порушення.