Бойовики п'яту добу поспіль не дотримуються «всеосяжного перемир’я»

Упродовж п'ятої доби, 31 липня, з початку «всеосяжного перемир’я» у зоні бойових дій на Донбасі бойовики чотири рази порушили «тишу». Про це повідомляє штаб операції Об'єднаних сил.

Порушення перемир'я зафіксували біля Водяного, Південного та Луганського. У штабі кажуть, що це були поодинокі неприцільні обстріли з автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї. Порушення не загрожували життю військових, тому вогонь у відповідь не відкривали.

Як додали у штабі, бойовики вдаються до провокацій і роблять поодинокі постріли зі стрілецької зброї та гранатометів, щоб спровокувати українських військових відкрити вогонь у відповідь.

З початку 1 серпня бойовики перемир'я не порушували. З моменту оголошення про всеосяжний режим припинення вогню жоден військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил не загинув і не отримав поранень внаслідок обстрілів.

Місія ОБСЄ у своєму звіті щодо дотримання перемир’я станом на 31 липня каже, що після початку всеосяжного припинення вогню його порушили 123 рази.

В ОБСЄ за порушення рахували кожний постріл або вибух, а в штабі ООС обстріли однієї позиції рахуються як один факт порушення.