Естонія не висилатиме українських чоловіків призовного віку з країни

В Естонії вирішили не висилати українських чоловіків призовного віку на тлі рішення Міністерства закордонних справ України призупинити консульські послуги для чоловіків за кордоном.

Про це повідомила радниця відділу політики громадянства та міграції Міністерства внутрішніх справ Естонії Аннелі Вікс, передає ERR.

За її словами, МВС Естонії не має плану репатріації українських чоловіків із країни, включно з тими, хто підлягає мобілізації в Україні.

Аннелі Вікс каже, що якщо громадяни України мобілізаційного віку не зможуть обміняти свої прострочені паспорти на нові в посольстві України, то вони втратять можливість подорожувати.

«Однак відсутність чинного проїзного документа не обмежує можливості подачі заяви на отримання або продовження посвідки на тимчасове проживання (зокрема, на підставі тимчасового захисту). Чинний порядок також допускає ідентифікацію або підтвердження особи на підставі інших доказів» — зазначає посадовиця.

У виданні зазначають, що станом на 26 квітня, на підставі тимчасового захисту, в Естонії проживає 6,5 тисячі українських чоловіків віком 18-60 років.