Бойовики змінили ім'я українському полоненому, аби його ніхто не знайшов, - Денісова

Незаконні збройні формування РФ змінили ім’я, прізвище та по-батькові українському політв’язню, якого незаконно утримують на окупованій території Донецької області.

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова у Telegram-каналі.

За її словами, справжнє ім’я 35-річного утримуваного - Станіслав Васильович Боранов.

«Він значиться там (у окупантів, – ред.) як Божок Олександр Анатолійович (09.05.1985 р.н.). Йому повністю змінили прізвище, ім’я, по-батькові та дату народження, аби ніхто не міг його ідентифікувати», - повідомила Денісова.

Вона зазначила, що чоловік поїхав на роботу до Києва та зник. Наразі невідомо, як він опинився на тимчасово окупованих територіях України. Про його місцеперебування повідомив колишній полонений, який разом з ним перебував в ув'язненні.

«У рідних немає жодного зв’язку зі Станіславом. Вони не бачили його більше 3 років. Єдине, що їм відомо про жорстоке катування, якого зазнав Станіслав на території секретної в'язниці Донецька "Ізоляція"», - повідомила омбудсменка.

За словами Денісової, востаннє чоловік спілкувався з рідними ще влітку 2017 року, однак про його місцеперебування стало відомо лише торік.

«Органами окупаційної адміністрації Російської Федерації обвинувачують Станіслава у нібито "шпигунстві"», - додала вона.