Держпраці перевірила невиплати зарплат медикам на Львівщині: буде відкрито кримінальне провадження

Державна служба України з питань праці провела перевірку за фактами заборгованості по заробітній платі у Соснівській міській лікарні Львівської області. 

Про це повідомляє пресслужба уряду. 

«Під час інспекційного відвідування встановлено факти порушення строків виплати заробітної плати, а також виплати її не в першочерговому порядку. Загальна сума заборгованості становить 1,7 млн грн перед 72 працюючими та 19 звільненими працівниками за квітень-червень цього року», - йдеться в повідомленні. 

Також зазначається, що у травні відбулося зменшення тарифних ставок і посадових окладів всіх працівників закладу.

Паралельно з цим зафіксовані факти збільшення посадових окладів чотирьом керівникам та встановлення премій керівнику закладу. Все це відбувалося за наявності заборгованості із виплати заробітної плати. 

Матеріали заходу контролю вже спрямовані до органів Національної поліції для порушення кримінального провадження по факту умисної невиплати заробітної плати медичним працівникам, що містить ознаки злочину, відповідальність за який передбачена статтею 175 Кримінального кодексу України. 

Нагадаємо, 13 серпня 17 працівників Соснівської міської лікарні на Львівщині, включаючи лікарів, медсестер, санітарок, оголосили голодування через невиплату заробітної плати.