До 300 тисяч гривень компенсації зможуть отримати постраждалі від пожеж на Луганщині - Шмигаль

Люди, які втратили житло через пожежі в Луганської області, отримають по 300 тисяч гривень, а за житло, що потребує ремонту, – по 50 тисяч гривень. Про це прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сказав журналістам на Луганщині, повідомляє Укрінформ.

" І минулого разу і цього разу стратегія держави залишається аналогічною: сума коштів з резервного фонду державного бюджету буде виділена безпосередньо як тільки збитки буде змога підрахувати. 300 тис. грн - зруйнований повністю спалений будинок, 200 тис. грн - родинам людей, які загинули внаслідок пожежі, 50 тис. грн - це якщо частково будинок зруйнований, 20 тис. грн - якщо постраждало господарство, є втрати. Також область готова виплачувати зі свого резервного фонду кошти",- сказав Шмигаль.

За його словами, причини виникнення пожежі будуть оприлюднені після завершення розслідування низки кримінальних справ, які були порушені.

"Версій розглядається декілька. Це і можливі підпали, можлива злочинна діяльність, можливі специфічні наслідки сильного вітру, коли дерева торкаються ліній електропередач. Такі теж зафіксовано факти. Тобто, причин декілька",- сказав глава уряду.

Прем'єр додав, що Держлісагентство має розробити та затвердити стратегію боротьби з лісовими пожежами, а також усунення можливих таких пожеж надалі.

"На даний момент у країні така стратегія розроблена не була. Звичайно, на Луганщині треба розробити такий план", - додав він.

Шмигаль також наголосив, що розраховує наступного тижня отримати від місцевої влади дані щодо розміру коштів, які потрібні для відшкодування постраждалих внаслідок пожеж на Луганщині.

Нагадаємо, 30 вересня рятувальники повідомили, що на Луганщині одразу в трьох районах виникли масштабні пожежі: загорілася суха трава та лісова підстилка.

Наразі площа пожеж у Луганській області становить вже понад 13 тисяч га.