Доба на Донбасі: бойовики чотири рази порушили «тишу»

У зоні бойових дій на Донбасі 27 вересня бойовики чотири рази порушили режим припинення вогню. Обійшлося без бойових поранень та втрат від обстрілів. Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об’єднаних сил.

Так, неподалік населеного пункту Опитне бойовики вели вогонь із гранатометів різних систем та великокаліберного кулемета. Окрім того, зі стрілецької зброї вони провокували українських військових неподалік Шумів та двічі — поблизу населеного пункту Оріхове.

Також штаб повідомляє, що вчора військовослужбовці Збройних сил і рятувальники ДСНС ліквідували пожежі поблизу Новоолександрівки та Доломітного. Окрім того, локалізували осередок загоряння на ділянці розміром приблизно 10 гектарів неподалік населеного пункту Нижньотепле.

Від початку перемир'я (27 липня) і до 26 вересня включно Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала 1 337 порушення «тиші» Загалом було 232 вибухи, 9 невизначених боєприпасів, 13 освітлювальних ракет та 1 083 черги та постріли.

В ОБСЄ за порушення рахують кожний постріл або вибух, а в штабі ООС обстріли однієї позиції рахують як один факт порушення.