Окупанти запускають дрони-камікадзе над ядерними реакторами ЗАЕС

російські окупанти використовують територію окупованої Запорізької атомної електростанції для запусків дронів-камікадзе, користуючись тим, що українські Сили оборони не можуть завдавати ударів у відповідь.

Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

У розвідці показали відео з ворожого FPV-безпілотника, який містить маркування UT4D.TT. Це вказує, що дрон окупантам поставило Міністерство оборони рф.

Траєкторія польоту російського дрона-камікадзе пролягає над енергоблоками ЗАЕС у бік Нікопольської та Марганецької громад, які зазнають постійних російських атак.

За даними розвідників, окупанти обладнали пускові майданчики для своїх безпілотників біля шостого реактора ЗАЕС.

Представник ГУР Андрій Черняк у коментарі «Бабелю» розповів, що росіяни використовують територію атомної електростанції для запусків дронів-камікадзе, користуючись тим, що Сили безпеки та оборони України не можуть завдавати вогню у відповідь у півторакілометровій зоні довкола станції.

У ГУР додали, що ще з літа 2023 року територію захопленої ЗАЕС росіяни використовують для тренувань пілотів FPV-дронів. Зокрема, цим займається так звана школа операторів БпЛА «Архангел», яку фінансує Головне управління Генштабу збройних сил рф.