Доба на Донбасі: бойовики стріляли з гранатометів біля Водяного

Минулої доби, 2 грудня, у зоні бойових дій на Донбас бойовики тричі порушили «тишу», обстрілюючи позиції українських військових поблизу Водяного. Бойових втрат і поранень серед українських захисників не було.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил.

Так, на більшості ділянок відповідальності українських підрозділів спостерігалася тиша. Водночас три факти порушення режиму припинення вогню з боку бойовиків зафіксовано поблизу Водяного. Там вони відкривали вогонь зі станкового автоматичного гранатомета та стрілецької зброї. Окрім того, на цій самій ділянці бойовики здійснили дистанційне мінування позицій українських військ, використавши декілька заборонених мін ПОМ-2. Обійшлося без бойових втрат і поранень серед українських військових.

Від початку поточної доби, 3 грудня, бойовики двічі порушили домовленості щодо припинення вогню. Так, також неподалік Водяного вони застосували декілька мін калібром 120 міліметрів, а також здійснили дистанційне мінування позицій українських військ, використавши декілька заборонених мін ПОМ-2. 

З початку «перемир'я» (27 липня) і до 19:30 1 грудня Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ нарахувала 2 784 порушення режиму припинення вогню в Донецькій та Луганській областях (зокрема 1 088 вибухів, 86 невизначених боєприпасів, що пролетіли, 33 спалахи дульного полум’я та 27 освітлювальних ракет, а також 1 550 черг і пострілів).

В ОБСЄ за порушення рахують кожний постріл або вибух, а в штабі ООС обстріли однієї позиції рахують як один факт порушення.