Друга людина, яка постраждала під час пожежі у міській лікарні у Чернівцях, померла в реанімації

У Чернівцях вночі 28 лютого у реанімації помер чоловік, який постраждав під час пожежі в міській лікарні №1.

Про це повідомляє Держслужба з надзвичайних ситуацій.

Як раніше повідомлялося, займання сталося 27 лютого о 13:15 в палаті на 2 поверсі п’ятиповерхової будівлі міської клінічної лікарні №1 — спалахнула киснева труба. З будівлі евакуювали 20 людей. Частину пацієнтів перевезли в інші лікарні міста, а частину розподілили в межах закладу.

Внаслідок пожежі загинули дві людини: 76-річний чоловік помер під час пожежі 27 лютого, а 77-річний чоловік — уночі 28 лютого в реанімації. Він отримав 70% опіків тіла.

Начальниця Управління забезпечення медичного обслуговування міської ради Наталя Калмикова повідомила, що перша людина померла не від опіків, передає Чернівецька міськрада.

«Його ліжко не постраждало під час пожежі. Найбільше постраждав саме той чоловік, який зараз у реанімації, а загиблий ще до пожежі був у дуже важкому стані, з дуже поганою сатурацією, тому, найімовірніше, він задихнувся», — сказала Калмикова.

Міський голова Чернівців Роман Клічук заявив, що вибуху кисневого балона не було — лише пожежа.

У поліції Чернівецької області повідомили, що ймовірною причиною загоряння є недотримання пожежної безпеки одним із пацієнтів. За фактом пожежі правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 Кримінального кодексу. Призначили низку експертиз.