Івано-Франківщину переводять у «червону» зону карантина

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення запровадити з 24 січня Івано-Франківську область у «червону» зону карантину.

Про це повідомив у Telegram-каналі міністр уряду Олег Немчінов.

«За результатами Державна комісія вирішила встановити з 00 години 00 хвилин 24 січня 2022 року «червоний» рівень епідемічної небезпеки на території Івано-Франківської області», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що у «червоній» зоні можуть працювати кінотеатри, музеї, інші культурні заклади, розважальні заклади, ТРЦ, заклади громадського харчування, ринки, спортзали та басейни, якщо весь персонал та відвідувачі будуть повністю вакциновані. Водночас місцева влада може запроваджувати додаткові обмеження.

Зазначимо, що Івано-Франківська область була за межами «червоної» зони менш ніж два місяці — її вивели звідти лише 7 грудня 2021 року.

Наразі в регіоні перевищені показники більшості індикаторів, за якими визначають ситуацію з коронавірусом. Серед них коефіцієнт виявлення випадків інфікування, рівень та динаміку госпіталізацій. Останній показник перевищує норму більш ніж удвічі.