Київщина отримала понад 16 тисяч вакцин проти COVID-19

Сьогодні, 24 лютого 2021 року, Київщина отримала 16 600 вакцин CoviShield проти коронавірусу від виробників Oxford/AstraZeneca. Цього ж дня в області стартує і вакцинальна кампанія.

Про це повідомляє пресслужба облдержадміністрації.

Розпочнеться вакцинація на базі Броварської багатопрофільної клінічної лікарні.

В області першочергово провакцинують працівників мобільних бригад із імунізації. Надалі на першому етапі щеплення проти коронавірусу отримають 3 657 медиків, які працюють у лікарнях із хворими на COVID-19.

Як повідомила профільна заступниця голови облдержадміністрації Тетяна Щербак, на Київщині для вакцинації на першому етапі задіяно 23 мобільні бригади з імунізації. Саме вони й проведуть щеплення медичним працівникам із 27 госпітальних баз.

Нагадаємо, 23 лютого Україна отримала першу партію (500 тисяч доз) вакцини CoviShield. Вона виробляється на потужностях Serum Institute (Індія). Вакцину схвалили для екстреного використання. Вона зареєстрована в Україні 22 лютого.

Також протягом першого півріччя до країни може надійти від 2,2 до 3,7 млн доз цієї вакцини у межах глобальної ініціативи COVAX.

Зазначимо, що в Україні 24 лютого вже зробили перше щеплення проти коронавірусу — лікарю-реаніматологу із Черкас Євгену Горенку, який працює в ковідному відділенні Черкаської обласної лікарні.